Trening

Trening

Aktive hundar !

Ein retriever er ein jakthund som kan brukast til mykje

- ikkje ein selskapshund
som KAN brukast til jakt :-)

Kaldt og vinter..

TreningPosted by Ann-Olaug Mon, December 27, 2010 20:51:05

Ein blir vant til det meste og eg må nok inn finne meg i kulde og snø er komt for å vare ei stund.smiley

Arbeidsplan og treningsplan for 2011 må ein likevel ha.smiley

Terminlista både for spor og jaktprøver er ut prenta saumfart og opphengt med kryss og avmerkingar.

Eg veit ikkje kva eg rekk med Arwen i år sidan eg har tenkt å pare ho på neste løpetid, men når dukker henna løpetid opp og kva eg rekk før den tid, ja sei det! Det vil tiden vise.

Ny hund etter Arwen, ja det gled eg meg til så vil tiden vise om det blir eller ikkje.

Jaktlydighet og vanlig lydighet er det som vil bli av trening framover, inntil det blir mildare eller snøen reiser for då blir det barmarktrening og mykje vilttreing av Artemis.

Eg vil sette av ei fast dag for jaktlydigheit og dei som vil være deltakarar eller statistar i spelet er velkomne til å delta.smiley

Steg 1.

Kva er jaktlydigheit då, det er den lydigheita som må til for å hevdes seg på toppen av kransekaka, gå fot, 0 knall, 0 lyd, gå dit og dit når eg bestemme, bruk nasa når mor bestemme jaktlydigheit handle om masse, masse..

Det største momentet er å skape ein trygg hund som stole på meg, ikkje ein hund som frysfast eller blir usikker.

Ingen hund er lik, somme toler ”alt” eller har så stor jaktlyst at den overgår redsla for litt irettesetting, som det å stele ”mat” belønninga er stor og ein kan ta litt ubehag berre ein for fatt i til dømes mat og denne adferden er tillært. (Jakt, som er å utrede vitring, eller springe etter kan det gi same utslaget, belønning!!)

Har ein tøff hund som toler at skapet blir sett på plass gang på gang og likevel aldri blir bra eller slik som vi ønskje det, ja ja.. Har ein ein anna type hund, så kan ein oppleve innaktivitet og låsing i slike situasjonar, kanskje det er det verste ein opplever, ein hund som berre står der og ser og gjer ingen ting..

Steg 2

Ha ein lydig hund på 150 meter unna.. barmarksjobb eller..

Ja, korleis for ein sin hund til å gå dit og ikkje dit på 150 meter og mit mål er det. Det handler om noko så enkelt som det å ha lærte å stele mat, eller som det å ha lære å vitre ut etter eget ønske, begge delar har gitt god ut telling før..

Reparere, reparere, reparere, det seir eg sjølve kor mykje ein har igjen for å bygge rett frå dag..

Eg vil ha hund med stor jaktlyst, hund med stor jaktlyst bryr seg som oftast berre om jobben sin, sjeldan om omgivelsene, andre hundar osv. den tenker kun jobb (apport) i denne settinga ( kong eller ball i ein annen setting)

Det beste er at ein tenker skikkeleg i igjennom korleis min hund skal være, ja eg skal på neste hund gjer, slik og slik…

Det løyser ingen ting, den hund ein har til rådigheit skal ein hente ut av det ein kan og hente kan ein gjer så lenge det er liv og hunden er frisk. Gi opp er ikkje eit godt treningstips.

Jaktlydigheit handle om å skape ein trygg lydighund som ein kan trene apport med, eller bruke til kvardags. ( alle må ha ein lydighund skal ein ha hund i dag)

Har ein holt på med hund nokre år oppdagar ein etter kvart at det å skynde seg ”riktig” det handle om å ha ein solid grunnmur.

  • Comments(0)//trening.flatcoat-arwen.com/#post37